Bardzo szybka sałatka z makaronu ryżowego

Bardzo lubię sałatki, a ta jest jedną z moich ulubionych. Choć nie przepadam za kukurydzą, to bardziej nie lubię marnowania jedzenia, dlatego dodałam pozostałości z puszki do sałatki. 😉


Poniżej prezentuję listę składników. Nie podaje odpowiednich proporcji, ponieważ moja kuchnia to próba i testowanie ilości składników. 😉  Jeśli chcecie większą porcję, dodajcie więcej składników.


Składniki:


- makaron ryżowy ugotowanym według instrukcji na opakowaniu

- ogórek kiszony lub zielony

- szynka gotowana lub wedzona

- ser żółty pokrojony w drobną kostkę 

- kukurydza lub groszek konserwowy

-sol, pieprz, koperek

- majonez lekki vege

-  drobno posiekany szczypiorek


Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Przełożyć do salaterki i schować przynajmniej na 30 minut do lodówki.


Sałatka jest pyszna. Polecam i życzę smacznego! 

Komentarze