Czy już wiecie, co pojawi się na waszym świątecznym stole? Ja wciąż się zastanawiam. Wiem, że na pewno odwiedzimy bliską rodzinę, ale i tak przygotować coś trzeba. 😊 Bardzo lubię tradycyjne potrawy wigilijne, które goszczą na moim stole od lat. Czasami jednak je modyfikuję lub dodaję coś nowego. Natomiast zawsze zastanawiam się, co przygotować na pierwszy i drugi dzień świąt. Sylwester i Nowy Rok najczęściej świętujemy w domu. Wtedy też szykuję coś dobrego. W sieci mam sprawdzoną stronę z przepisami. Odwiedzam też kanały na Youtube, na których mogę zobaczyć, jak krok po kroku wykonać daną potrawę. Wtedy mniej o pomyłkę. 😉
Pan Tomasz prowadzi kanał, który odwiedzam regularnie. Mój mąż bardzo upodobał sobie jego przepisy. Pan Tomasz był uczestnikiem programu kulinarnego Top Shef, jest też autorem książki "Oddasz fartucha".
Mogę ją Wam polecić z pełnym przekonaniem. Nie są to wymyślne przepisy z produktów, których w danej chwili nie mamy pod ręką. Można je przygotować sprawnie. A co najważniejsze są smaczne i zawsze się udają. Pisałam już o tej publikacji na blogu i Instagramie.
Dziś prezentuję Wam najnowszą, drugą już książkę pana Tomasza, którą...przywłaszczył sobie mój mąż! Wybaczam mu jednak, ponieważ naprawdę dobrze gotuje i wiem, że dzięki tej książce, podszkoli swój kulinarny warsztat, a nasze brzuchy będą usatysfakcjonowane. 😊
A tak na serio, to publikacja jest rewelacyjna. Prezentuje się bardzo elegancko, więc sprawdzi się świetnie w roli prezentu pod choinkę. Tak jak poprzednia część, najnowsza również zamknięta jest w twardej oprawie. Układ rozdziałów jest także zbliżony. Na stronach panuje porządek. Autor sklasyfikował potrawy tematycznie i umieścił je w poszczególnych rozdziałach.
Zdjęcia gotowych potraw robią wrażenie. Prezentują się bardzo estetycznie i aż ślinka cieknie na ich widok. Chcemy sprawdzić wszystkie przepisy, ale w pierwszej kolejności będą to dania mięsne oraz sałatki, ciasta i desery.
Tak, jak i pierwsza część, tak i ta zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Najważniejsze dla mnie przy wyborze książek kucharskich jest to, aby dania nie były skomplikowane w przygotowaniu, w miarę szybkie, a przede wszystkim pyszne. Przygotowywałam już dania z przepisów pana Tomka, które prezentował w swojej pierwszej książce, s także na swoim kanale YouTube i wyszły mi naprawdę smaczne. Już nie mogę doczekać testowania przepisów na potrawy z tej książki! ☺️
Jeśli nie znacie jeszcze kuchni pana Tomasza, polecam jego książki oraz kanał na YouTube. Tu macie przykładowy film. To jeden z moich ulubionych serników. ☺️
Za egzemplarz dziękuję Wydawnictwu Znak
Miałam pierwszy tom, ale ten też na pewno jest świetny.
OdpowiedzUsuńBardzo interesująco wyglądają te przepisy, a lubię takie właśnie bez zbytniego cudowania. Książka też pięknie się prezentuje.
OdpowiedzUsuńChętnie sprawdziłabym te przepisy! Książka zapowiada się świetnie. :)
OdpowiedzUsuńZerknę na kanał YT p. Tomasza na pewno odkryję nowy przepis.
OdpowiedzUsuń