"Jednorożec", Rafał Glina

Pyszne smarowidło z makreli do pieczywa - Szybki przepis

 Dziś szybki przepis na coś dobrego na śniadanie lub kolację. Smarowidło z makreli.


 Składniki:

- 1 makrela
-1/2 cebuli
- 1 duży kiszonych ogórek
- 3 plasterki żółtego sera Gouda
- 1 jajko ugotowane na twardo
- 2 łyżki koncentracja pomidorowego
- sól i pieprz


Makrelę oczyścić z ości i wrzucić do blendera. Dodać koncentracyjny i zmiksować na gładką masę. Jajko obrać i posiekać w drobną kostkę. To samo zrobić z cebulą i serem. Ogórek pokroić w kostkę, odsączyć z nadmiaru soku. Wszystkie składniki wywieszać i doprawić.


Smarowidło jest pyszne zarówno podane ze świeżym pieczywie, ale świetnie smakuje też na ciepłych tostach lub krakersach jako przystawka. Polecam więc przepis.


A czy Wy lubicie pasty i smarowidła kanapkowy?



Komentarze