Ekspresowe jajka faszerowane z serem i kiszonym ogórkiem - Przepis

 Uwielbiam jajka faszerowane. Są idealne na świąteczny stół wielkanocny, ale pasują też jako imprezowa przystawka. Można je też podać na kolację. Jeśli chodzi o farszem do jajek, mam kilka swoich ulubionych i sprawdzonych. Wiele z nich to moja kulinarna kombinacja.🙂 Jedną z nich, jest dzisiejsza wersja jajek faszerowanych.

 

 Składniki:

 

 - 6 jaj ugotowanych na twardo
- 1 duży kiszonych ogórek
- 2 łyżki starego na tarce dużych oczkach sera
- sól, pieprz

Jajka przekrajmy na pół, delikatnie wyciągamy żółtka i przekładamy do miseczki. Dodajemy starty ser. Na tarce o dużych oczkach trzema ogórka, odsączamy sok. Wrzucamy do miski. 

 

Dodajemy majonez, sól i przepraszam i wszystko mieszamy widelcem różni stając dokładnie żółtka. Fałsz nakładamy na połówki jajek i wkładamy do lodówki na godzinę, aby farsz się "przegryzł".

Jajka są pyszne! Sprawdza się zarówno na świątecznym stole, na imprezach, ale można je też przygotować na kolację. Smacznego! 🙂 

 

A Wy lubicie faszerowane jajka? Jeśli tak, to która wersja najbardziej Wam smakuje? Może podzielacie się przepisem. Chętnie wypróbuję.

 

 

 



Komentarze

  1. Wygladaja bardzo apetycznie, lubię Twoje przepisy bo zawsze są smaczne

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają świetnie, a moja domowa fanka ogórków, czyli najmłodsza córka, byłaby zachwycona taką ich wersją!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz