Kolorowy makaron ze szpinakiem - pomysł na bezmięsne danie


Za makaronem niespecjalnie przepadam. Jednak za zapiekanką makaronową lub makaronem ze szpinakiem i fetą - ZAWSZE! Dziś jedno z szybkich dań, które bardzo lubimy, z mocno wyczuwalnym czosnkiem 😀. Ostatnio posmakował nam kolorowy makaron, więc i w tym przepisie go wykorzystałam 😉

Składniki:
 

- opakowanie szpinaku mrożonego lub świeżego
- makaron świderki
- ser feta
- 3-4 duże ząbki czosnku
- pieprz, ew. czosnek granulowany, przyprawa warzywna
- 2 łyżki masła lub oleju
 - mały jogurt naturalny


Wykonanie:

 Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Mrożony szpinak rozmrażamy.

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Czosnek drobno siekamy i podsmażamy, dodajemy szpinak i mieszamy. Fetę kroimy w kostkę i dodajemy na patelnię. Gdy się rozpuści, podlewamy jogurtem i mieszamy. Doprawiamy do smaku i gotowe!

Gorący szpinak wykładamy na makaron i zajadamy. Danie jest pyszne i bardzo sycące. Świetna alternatywa na bezmięsny obiad, który smakuje mojej rodzince. 😉

Polecam i życzę smacznego! 

😉

Komentarze

  1. Narobiłaś mi apetytu.
    Podziwiam Cię, jak to wszystko świetnie ogarniasz.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja robię trochę inną wersję ale lubię to połączenie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetna propozycja - łatwa i szybka w przygotowaniu. Osobiście uwielbiam szpinak 🙂

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo smaczne i apetyczne danie <3 chętnie spróbujemy.

    OdpowiedzUsuń
  5. Podobnie przyrządzam szpinak

    OdpowiedzUsuń
  6. już wiem co jutro będziemy jeść na obiad :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Makaron mogę jeść każdego dnia. Jutro wykorzystam Twój przepis .

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz