Za makaronem niespecjalnie przepadam. Jednak za zapiekanką makaronową lub makaronem ze szpinakiem i fetą - ZAWSZE! Dziś jedno z szybkich dań, które bardzo lubimy, z mocno wyczuwalnym czosnkiem 😀. Ostatnio posmakował nam kolorowy makaron, więc i w tym przepisie go wykorzystałam 😉
Składniki:
- opakowanie szpinaku mrożonego lub świeżego
- makaron świderki
- ser feta
- 3-4 duże ząbki czosnku
- pieprz, ew. czosnek granulowany, przyprawa warzywna
- 2 łyżki masła lub oleju
- mały jogurt naturalny
Wykonanie:
Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Mrożony szpinak rozmrażamy.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Czosnek drobno siekamy i podsmażamy, dodajemy szpinak i mieszamy. Fetę kroimy w kostkę i dodajemy na patelnię. Gdy się rozpuści, podlewamy jogurtem i mieszamy. Doprawiamy do smaku i gotowe!
Gorący szpinak wykładamy na makaron i zajadamy. Danie jest pyszne i bardzo sycące. Świetna alternatywa na bezmięsny obiad, który smakuje mojej rodzince. 😉
Polecam i życzę smacznego!
😉
Narobiłaś mi apetytu.
OdpowiedzUsuńPodziwiam Cię, jak to wszystko świetnie ogarniasz.
Ja robię trochę inną wersję ale lubię to połączenie.
OdpowiedzUsuńŚwietna propozycja - łatwa i szybka w przygotowaniu. Osobiście uwielbiam szpinak 🙂
OdpowiedzUsuńBardzo smaczne i apetyczne danie <3 chętnie spróbujemy.
OdpowiedzUsuńJuż mam smaka na to danie.
OdpowiedzUsuńPodobnie przyrządzam szpinak
OdpowiedzUsuńCzęsto taki robię!
OdpowiedzUsuńjuż wiem co jutro będziemy jeść na obiad :-)
OdpowiedzUsuńMakaron mogę jeść każdego dnia. Jutro wykorzystam Twój przepis .
OdpowiedzUsuń