Wielkanoc już za nami, ale chciałam się z Wami podzielić przepisem na jajka faszerowane, takie trochę inaczej. Zrobiłam je na śniadanie wielkanocne. Nie dość, że bardzo smakowały, to jeszcze fajnie wyglądały i zrobiły wrażenie! Zobaczcie sami :)
Składniki:
- 6 jaj ugotowanych na twardo +2żółtka
- 6 plastrów szynki
- starty żółty ser
- szczypiorek
- 3 średnie ogórki korniszony
-3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól i pieprz
-ziarna pieprzu
- marchew ugotowana
Jajka przekrawamy na pół i ostrożnie wyciągamy żółtka, odkładamy je na talerzyk.
Szynkę kroimy w małą kosteczkę i wrzucamy do miski. Dodajemy ser, pokrojone drobno ogórki i posiekany szczypiorek. Dodajemy majonez, musztardę i doprawiamy do smaku. Mieszamy.
Takim farszem napełniamy połówki białek- to będą gniazdka. Na farsz kładziemy po 1żółtku, które smarujemy majonezem. To łepki kurczaczków. Dwa żółtka ścieramy na tarce o drobnych oczkach i obsypujemy główki kurczaczkow. Z marchewki wycinamy dzióbki i grzebyki i razem z pieprzem (oczy) delikatnie nakładamy na żółtka.
Możemy udekorować szczypiorkiem. Tak przygotowane jajka wstawiamy do lodówki.
Życzę smacznego! :)
Muszę zrobić super pysznie wyglądają
OdpowiedzUsuńPolecam! Są naprawdę pyszne!
UsuńPolecam! Są naprawdę pyszne!
UsuńWykorzystam przepis przy jakiejś najbliższej okazji :-)
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie, przygotuje na jakąś imprezę.
OdpowiedzUsuńWyglądają świetnie i pewnie są przepyszne, zapisuję na przyszły rok :)
OdpowiedzUsuńPrezentują się uroczo. Jadalna ozdoba stołu wielkanocnego :)
OdpowiedzUsuńZROBIĘ! śliczne są
OdpowiedzUsuń