"Kapral miś" oraz "Odważnie jak Greta", czyli nowości z serii "KSIĄŻKOŻERCY"

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Witam na stronie dotyczącej Polityki Prywatności. Dobrze, że tutaj jesteś bo to oznacza, że cenisz swoje bezpieczeństwo w sieci - ja również! Polityka Prywatności ma na celu objaśnienie zasad postępowania z danymi osobowymi, a także informacji dotyczących plików cookies, w ramach funkcjonowania bloga http://mamatosiaczka.blogspot.com 



1. Administrator strony

Administratorem niniejszego bloga, jest jego autorka, Marlena Hryciuk. W razie pytań, możesz się ze mną skontaktować wysyłając do mnie wiadomość na adres mamatosiaczka@onet.pl


2. Dane osobowe i poufność danych

- Użytkownik (każda osoba, która zagląda, korzysta z bloga), może przekazywać swoje dane Administratorowi poprzez wysłanie wiadomości na podany adres e-mailowy lub poprzez wiadomość na Fanpeage'u bloga. 

- Administrator gwarantuje poufność wszelkich przekazywanych mu przez Użytkownika danych osobowych. Podanie danych jest zawsze dobrowolne, jednak niezbędne do podjęcia przez  Użytkownika akcji, do której przeznaczony jest dany formularz. 

- Jako administrator bloga, zapewniam poufność danych. Każda forma przekazywania danych (mailowo, poprzez wiadomość na fanpage), są i będą chronione w należyty sposób. Zapewniam, że nie będę ich wykorzystywać, udostępniać innym, pokazywać publicznie, czy sprzedawać.

- Użytkownikowi przysługują uprawnienia oraz prawo  do wglądu i dostępu do swoich danych, ich sprostowania, poprawienia, ograniczenia przetwarzania lub ich usunięcia.

 - Dane które pozyskam, za zgodą Użytkownika, np. na potrzeby konkursów, nie będą nigdzie gromadzone. Po ustalonych czynnościach (przesłaniu nagrody przez sponsora), wiadomość, w której Użytkownik przesłał swoje dane kontaktowe, zostanie od razu  usunięta.

- Urządzenia, z których korzystam, są zabezpieczone programem antywirusowym i dodatkowo hasłem. 

- Strony, z których korzystam: blog, poczta e-mail, mają aktywny certyfikat SSL.


                          Podstawa przetwarzania danych


Dane gromadzone w celach opisanych wyżej, przetwarzane będą na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) oraz ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.


4. Pliki cookies

To niewielkie pliki tekstowe, które są przechowywane na urządzeniach, z których korzystasz, w czasie korzystania z bloga Mama Tosiaczka. Pomagają one w prawidłowym wyświetlaniu i działaniu strony internetowej, poprawieniu bezpieczeństwa na blogu, korzystaniu z narzędzi marketingowych. Gdy odwiedzasz mojego bloga, pliki cookies są gromadzone przez:

- bloga mamatosiaczka.blogspot.com
- Facebook
-system standardowych komentarzy Blogger
- usługi Google

5. Zgoda na pliki cookies oraz możliwość rezygnacji

W momencie, gdy odwiedzasz naszego bloga, pojawia się informacja o plikach cookies wraz z linkiem do tej polityki prywatności, którą aktualnie czytasz. Dodatkowo taka informacja i link do Polityki umieszczony jest w prawym górnym rogu bloga. W każdej chwili masz prawo zmienić ustawienia dotyczące zapisywanych plików cookies. Masz możliwość zablokowania wszystkich lub wybranych plików. Oczywiście, w zależności z jakiej przeglądarki korzystasz - zmiana ustawień dotyczącej plików cookie może być różna.
  
6. Funkcje społecznościowe, komentarze
Zależy mi na tym, aby odwiedzający naszego bloga (Użytkownicy), mieli możliwość podzielenia się treściami, opiniami, komentarzami, czy własnymi doświadczeniami. Ja również uczę się i dowiaduję przez to dzięki Wam wielu rzeczy. Dlatego macie możliwość skorzystania z funkcji społecznościowych takich jak: podgląd blogowego profilu społecznościowego, udostępnienie,  (Facebook, Google+, czy ewentualne przesłanie linku do wpisu na adres maila), polubienia postów. Te działania również podlegają gromadzeniu plików cookies przez tę firmę.


Korzystam ze standardowego systemu komentarzy, umożliwiając tym samym łatwe i sprawne komunikowanie się w obszarze bloga. Użytkownik ma prawo do żądania od Administratora usunięcia wszystkich swoich komentarzy. W takim wypadku może napisać do Administratora maila, komentarz lub wiadomość na portalu społecznościowym.

Możliwość komentowania postów na Fanpage'u bloga, wiążę się z wykorzystaniem plików cookies firmy Facebook oraz jej polityką prywatności. Każdy użytkownik odpowiada za umieszczone przez siebie komentarze. Proszę pamiętać, że każdy komentarz jest widoczny dla innych Użytkowników, dlatego najlepiej nie umieszczać w nim żadnych danych osobowych.




Na blogu umieszczane są m.in. linki umożliwiające Użytkownikowi bezpośrednie przejście na inne strony internetowe. Nie odpowiadam jednak za Politykę Ochrony Prywatności stosowaną przez właścicieli innych stron.



                                Zmiany w polityce prywatności                                                                                     
Możliwe są zmiany w Polityce prywatności, których będą 
wymagały zmiany na blogu Mama Tosiaczka oraz wymogi prawne.




Komentarze