Bardzo lubię sałatki, a ta jest jedną z moich ulubionych. Choć nie przepadam za kukurydzą, to bardziej nie lubię marnowania jedzenia, dlatego dodałam pozostałości z puszki do sałatki. 😉
Poniżej prezentuję listę składników. Nie podaje odpowiednich proporcji, ponieważ moja kuchnia to próba i testowanie ilości składników. 😉 Jeśli chcecie większą porcję, dodajcie więcej składników.
Składniki:
- makaron ryżowy ugotowanym według instrukcji na opakowaniu
- ogórek kiszony lub zielony
- szynka gotowana lub wedzona
- ser żółty pokrojony w drobną kostkę
- kukurydza lub groszek konserwowy
-sol, pieprz, koperek
- majonez lekki vege
- drobno posiekany szczypiorek
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Przełożyć do salaterki i schować przynajmniej na 30 minut do lodówki.
Sałatka jest pyszna. Polecam i życzę smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz