KAKAOWE KASZTANKI


  Dziś szybki przepis na coś słodkiego, a mianowicie KASZTANKI. 


SKŁADNIKI:

- 400g jasnych herbatników
- 250 g masła lub margaryny
-250g cukru
- 4 łyżki kakao
- ulubiony aromat
-  wiórki kokosowe, kolorowa posypka do obtoczenia kulek

 Ciastka rozdrobnić.




 Cukier utrzeć z masłem na masę i stopniowo dodawać kakao, herbatniki. 




 Dokładnie wymieszać i dodać aromat. Znów wymieszać. 


  Formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach i posypce.

Wkładamy na kilka godzin do lodówki. I gotowe! :-)





  
 Kasztanki są naprawdę smaczne. Zamiast wiórków do obtaczania możemy wykorzystać zmielone orzechy włoskie lub laskowe. Możemy też zostawić je same albo obtoczyć w pokruszonych herbatnikach.
 

 

Komentarze

Prześlij komentarz