- Pobierz link
- Inne aplikacje
- Pobierz link
- Inne aplikacje
Tym razem wrzucam przepis na faszerowane jajka, których nie może zabraknąć na świątecznym stole.
Składniki:
- 6 jaj ugotowanych na twardo
- 1 średnia cebula
- szczypiorek
-20dag pieczarek
- 2 łyżki oleju lub masła do smażenia
- sól, pieprz czarny i ziołowy
- czosnek granulowany
- 3-4 łyżki majonezu
Na początku cebulę drobno siekam. To samo robię z pieczarkami, ale można je zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajka przekrawam na pół i delikatnie wyjmuję żółtka, które przekładam do miski i rozgniatam widelcem. Na oleju lub maśle podsmażam cebulę, dodaję pieczarki. Smażę do chwili, aż woda z grzybów odparuje. Doprawiam do smaku. Studzę i dodaję do żółtek. Mieszam wszystko z majonezem i oprawiam do smaku. Takim farszem napełniam farszem i dekoruję posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!!!
Komentarze
Moje, ulubione. Moja chrzestna robi, chętnie pokonkuruję .-)
OdpowiedzUsuńMoje również :)
UsuńUwielbiam jajka faszerowane, ale jeszcze nie jadłam z pieczarkami :)
OdpowiedzUsuńPolecam. Te są naprawdę smaczne! :)
UsuńTeż bardzo lubię taką wersję jajek na Święta :)
OdpowiedzUsuńJa też, ja też :)
UsuńNie wyobrażam sobie Świąt bez jajek faszerowanych. Takich jeszcze nie próbowałam
OdpowiedzUsuńProszę wypróbować są naprawdę smaczne :)
Usuń