piątek, 14 kwietnia 2017

JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI

Tym razem wrzucam przepis na faszerowane jajka, których nie może zabraknąć na świątecznym stole.


Składniki:

- 6 jaj ugotowanych na twardo
- 1 średnia cebula
- szczypiorek
-20dag pieczarek
- 2 łyżki oleju lub masła do smażenia
- sól, pieprz czarny i ziołowy
- czosnek granulowany
 - 3-4 łyżki majonezu

Na początku cebulę drobno siekam. To samo robię z pieczarkami, ale można je  zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajka przekrawam na pół i delikatnie wyjmuję żółtka, które przekładam do miski i rozgniatam widelcem. Na oleju lub maśle podsmażam cebulę, dodaję pieczarki. Smażę do chwili, aż woda z grzybów odparuje. Doprawiam do smaku. Studzę i dodaję do żółtek. Mieszam wszystko z majonezem i oprawiam do smaku. Takim farszem napełniam farszem i dekoruję posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego!!!

8 komentarzy:

  1. Moje, ulubione. Moja chrzestna robi, chętnie pokonkuruję .-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam jajka faszerowane, ale jeszcze nie jadłam z pieczarkami :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Też bardzo lubię taką wersję jajek na Święta :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie wyobrażam sobie Świąt bez jajek faszerowanych. Takich jeszcze nie próbowałam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Proszę wypróbować są naprawdę smaczne :)

      Usuń